Arlas vd Patrik Hansson kommenterar nu SVT:s bilder från mjölkgården. Foto: Arla/SVT

Arlas vd kommenterar SVT:s bilder: ”Vi blir extremt ledsna”

Uppdaterad
Publicerad

På Ekogalan inledde Arlas vd Patrik Hansson med att kommentera de bilder av grovt misskötta kor på en Arla-mjölkgård som SVT visade under onsdagen.
– Den här mjölken kommer inte ut på den svenska marknaden, säger han.

Extremt magra kor och djur som tvingas ligga och vada i sin egen avföring. Det kunde SVT:s Uppdrag granskning och SVT Nyheter Gävleborg i går visa i unika bilder från en svensk mjölkgård i Hälsingland, som varje vecka levererar tiotusentals liter mjölk till mejerijätten Arla.

Arlas vd, Patrik Hansson, kommenterar nu för första gången bilderna från gården, i ett uttalanden på Ekogalan, rapporterar tidningen Jordbruksaktuellt.

– Det är extremt viktigt att ha djurvälfärd för branschen, för konsumenternas förtroende och självklart även för Arla, sa Hansson och fortsatte:

– Det är därför vi blir extremt ledsna när vi ser de bilder som sändes ut i går. Vi blir lika ledsna och upprörda som ni blir.

Går till biogas

Hansson säger att mjölken från den aktuella gården inte kommer att hamna i konsumentprodukter, utan i stället gå till biogas. Han säger att Arla nu jobbar med att försöka förstå hur det skett, trots att både de och Länsstyrelsen haft revisioner på gården.

Företaget kommer nu att utföra ytterligare en revision på den aktuella gården, liksom på den före detta ägarens andra gård.

– På alla de revisioner vi varit på har vi inte sett det här, säger Hansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arlagården

Mer i ämnet