Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Eva Lind, ledamot i PRO, och Lisbeth Karlsson, ordförande i PRO, om att vårdboendet Kastanjen i Ljusne kan tvingas lägga ner. Foto: Saga Dillner/SVT

Ljusne förlorade hälsocentralen och apoteket – nu kan vårdboendet Kastanjen försvinna

Publicerad

Förra året lades både hälsocentralen och Ljusnes enda apotek ner. Nu riskerar Ljusneborna att även bli av med ett av sina vårdboenden.

Många har varit upprörda av förslaget om nedläggning av vårdboendet Kastanjen i Ljusne. Bland annat anställda, men också den lokala PRO-föreningen.

40 platser bort

Ordförande Lisbeth Karlsson och ledamot Eva Lind tog förslaget hårt och har lagt sig i processen.

– Vi ser till att vi blir inblandade, säger Lisbeth Karlsson, ordförande PRO.

Avtalet på vårdboendet Kastanjen i Ljusne gäller till 2027. Tanken är att man tills dess i lugn och ro ska flytta alla boende. Det skulle innebära att kommunen förlorar 40 vårdplatser. Dessutom försvinner 44 årsarbeten – något som PRO-föreningen ställer sig emot.

– Det är fruktansvärt, säger Eva Lind, ledamot i PRO.

I slutändan menar föreningen att kommunen inte skulle tjäna tillräckligt på att lägga ner boendet och att dessa pengar kan hittas på andra sätt, men deras största oro är för de anställda.

– De tjejer och killar som jobbar här är guld värda, inte bara tio miljoner, säger Eva Lind.

Hör mer från PRO i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.