Flera poliser arbetade på brottsplatsen och ett hyreshus spärrades av. Foto: Privat.

Man begärs häktad för misstänkta mordet på Söder

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som greps och anhölls i onsdags begärs nu häktad. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var på onsdagseftermiddagen som polisen larmades till Söder i Gävle där ett grovt våldsbrott skulle ha begåtts.

Polisen var mycket förtegen kring vad som hänt men kunde under torsdagen berätta att en man i 40-årsåldern anhållits misstänkt för brottet och att offret är en kvinna i 35-årsåldern. Kvinnan fördes akut till sjukhus men hennes liv gick inte att rädda.

Mordet på Söder i Gävle 2019

Under fredagen kunde polisen bekräfta att det grova våldsbrottet rör sig om ett misstänkt mord och att mannen anhållits misstänkt för brottet.

Högre misstankegraden

Nu begärs alltså mannen, som i onsdags greps och anhölls, häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

Mannen har i förhör nekat till anklagelserna. Häktningsförhandlingen kommer att hållas i Hudiksvalls tingsrätt imorgon söndag klockan 12.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Söder i Gävle 2019

Mer i ämnet