Trafikolycka på Kustvägen i Sandarne, Söderhamn. Foto: Stefan Larsson/SVT

Man misstänkt för smitningsolyckan i Sandarne satt på fri fot

Uppdaterad
Publicerad

Den man som varit anhållen för smitningsolyckan i Sandarne släpptes på fri fot under torsdagen. Han är fortfarande misstänkt för att ha kört på den tonårspojke som i oktober hittades svårt skadad i ett dike på Kustvägen.

Den misstänkta mannen i 35-årsåldern greps i tisdagskväll och anhölls under onsdagen. Men det blev alltså inte aktuellt att häkta mannen.

– Det är därför att det inte finns skäl att häkta honom. Det finns ingen risk att han återfaller i brott och inga andra utredningsskäl att hålla honom häktad. Han kan inte påverka utredningen, säger åklagare Christer Sammens till SVT Gävleborg om frisläppandet.

Smitningsolyckan i Sandarne

Men enligt Christer Sammens ska det inte ses som en signal att brottsmisstankarna sänkts. Han är fortfarande misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada och smitning.

Tonårspojke hittades svårt skadad

Det misstänkta brottet ska ha skett den 19 oktober då en tonårspojke sent på kvällen hittades svårt skadad i ett dike i Sandarne. Han togs till sjukhus med livshotande skador men hans skadeläge bedöms numera som stabilt.

Han har däremot inte kunnat höras av polis ännu.

Hur går utredningen i övrigt?

– Jag skulle säga att den löper på bra, säger Christer Sammens.

Se vad boende hade att säga dagen efter olyckan, den 20 oktober:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smitningsolyckan i Sandarne

Mer i ämnet