Polisen utreder ett grovt brott som inträffade vid lunchtid på torsdagen och delar av Sofiedalskolan i Valbo har spärrats av. Foto: Stefan Larsson/SVT

Man omhäktad misstänkt för våldtäkt mot barn på Sofiedalskolan

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit häktad sedan 5 april misstänkt för våldtäkt mot barn på Sofiedalskolan blev idag omhäktad. Det beslutade Gävle tingsrätt efter häktningsförhandlingen under måndagen. 

– Han nekar fortfarande till brott och har inte ändrat inställning, säger kammaråklagare Annika Hessel till SVT Gävleborg, som inte vill kommentera fallet mer. 

Mannen i 20-årsåldern är fortfarande misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden. Det var på skärtorsdagen som polisen fick in larm om att ett sexualbrott mot barn skulle ha skett på Sofiedalskolan i Valbo. Samma kväll greps den misstänkte mannen som suttit häktad sedan dess.

Sista datumet att väcka åtal är måndag 17 maj. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.