19-åriga Tova Moberg från Njutånger. Foto: SVT

Tova dödades med 20 kraftiga slag mot huvudet

Uppdaterad
Publicerad

Nu har kammaråklagare Christer Sammens lämnat in åtalet kring mordet på Tova Moberg till tingsrätten i Hudiksvall.

Åtalet visar som väntat att det är expojkvännen, en 22-åring från Forsa, som åtalas för mord och grov kvinnofridskränkning. Expojkvännen har sedan i maj suttit häktad för mordet.

Använde hammare

Åklagaren menar att expojkvännen har tagit strypgrepp runt Tova Mobergs hals samt med en hammare eller ett annat tillhygge tilldelat henne minst 20 kraftiga slag mot huvud och kropp. Han stoppar hennes kropp i en skottkärra. Lägger en fälg till ett bildäck ovanpå. Snurrar fast allt med ståltråd och silvertejp och dumpar alltihopa ett tiotal meter från land i Storsjön i Forsa där fastigheten ligger.

Fallet Tova Moberg

22-åringen har också åtalats för 15 fall av grov kvinnofridskränkning i form av hot och misshandel. Hot, olaga tvång och misshandeln ska ha pågått från början av 2014 fram till mars 2017.

40-tal vittnen ska höras

Åklagaren har kallat ett 40-tal vittnen som ska höras vid rättegången.

Mer detaljer kring omständigheterna kring mordet och vilken bevisning som åklagaren har lagt fram kommer inom kort.

En presskonferens med bland annat åklagaren och förundersökningsledaren startar klockan 13, SVT Nyheter sände direkt från 12:55.

TV: Se hela livesändningen från presskonferensen med polis och åklagare på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet