Den mordmisstänkte expojkvännen, tidigare bosatt i Vännäs. Foto: TT

Mördade Tova skrev dagbok – var rädd för att dö

Publicerad

I det misstänkta mordet i Hudiksvallsområdet där 19-åriga Tova Moberg dödades har ny information bubblat upp till ytan. Enligt uppgifter från åklagare uttryckte Tova fara för sitt liv i sin personliga dagbok.

Flickan hade till och från ett förhållande med en 22-årig man, tidigare bosatt i Vännäs, och nu berättar åklagare Christer Sammens att Tova uttryckt oro för sin egen säkerhet i sin dagbok. Det skriver Aftonbladet.

Den före detta Vännäsbon, som i maj begärdes häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, polisanmäldes för misshandel av Tova i mars, och i hennes dagbok skrev hon, bara några månader innan sin död, att hon var orolig för vad som skulle kunna hända henne.

– Hon har fört en dagbok där det finns händelser hon skrivit ner som vi nu bearbetar för att se om det finns någon substans i, säger Sammens till Aftonbladet.

– Hon har uttryckt väldigt stor oro över vad som skulle hända henne i den dagboken. Hon har till och med sagt att hon kanske kommer att dö.

LÄS MER: Mordmisstänkte 22-åringen kan lida av allvarlig psykisk störning

Enligt Expressen har åklagare Christer Sammens begärt att målsägandebiträdet som höll förhör med Tova efter misshandelsanmälan ska vittna, det för att kunna få information som kan vara av stor vikt för utredningen. Det har juristen dock hittills vägrat med hänvisning till sin tystnadsplikt som advokat.

Nu har målsägandebiträdet kallats till domstol på fredag för att vittna om Tovas tidigare förhör i samband med misshandelsanmälan.

Ett eventuellt åtal mot den mordmisstänkte 22-åringen kommer att dröja, det tror åklagare Christer Sammens. Föremål har skickats till Nationellt Forensiskt Center (NFC) för analys, och svaren väntas först om ungefär två månader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet