En man är anhållen misstänkt för mord men ytterligare två män är misstänkta för mord fast satta på fri fot.

Mordåtalet dröjer i fallet Tova Moberg

Uppdaterad
Publicerad

Natten mot den 14 maj mördades 19-åriga Tova Moberg i Forsatrakten utanför Hudiksvall. Utredningen pågår och åtalet dröjer.

– Det löper ungefär på som vi har tänkt oss. Hur lång tid det kommer ta (innan åtal väcks red. anm.) exakt vet jag inte men det kommer att ta ganska lång tid ändå, säger Christer Sammens, åklagare.

Den huvudmisstänkte för mordet, den 22-årige ex-pojkvännen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Kvar i utredningen finns de två män som tidigare suttit anhållna men som släpptes.

– De har släppts eftersom misstankarna mot dem inte är så pass starka att de fortsatt kan vara frihetsberövade. Men misstänkta gällande människorov och mord är inte avskrivna men att de har försattes på fri fot indikerar att misstankarna är betydligt svagare mot dem, säger Christer Sammens.

Fallet Tova Moberg

DETTA HAR HÄNT: Fallet Tova Moberg

22-åringen nekar till brottet

Bo Karlsson är 22-åringens försvarare. Han har tidigare berättat för SVT Gävleborg att det har förekommit en hel del alkohol och att hans klients minnesbilder inte är helt tydliga, däremot förnekar han brott.

– Han känner inte till det som har hänt Tova. Han har ju hört om det i förhör, men det är inget han känner igen.

Har han någon egen förklaring till varför Tova Moberg hittas där hon hittas?

– Han har ingen förklaring eftersom han inte vet vad som har hänt, säger Bo Karlsson.

Åklagaren förtegen

Fallet ligger på åklagare Christer Sammens bord och han kan av utredningstekniska skäl inte ge några detaljer.

Hur starka är misstankarna mot den häktade expojkvännen?

– Misstankarna mot expojkvännen är tillräckligt starka för att han fortsatt ska vara häktad.

– Vi har en viss bild har vi över vad som kan ha hänt. Men inget är glasklart. Allt ska utredas grundligt och alla stenar ska vändas på, säger Christer Sammens, åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet