Åklagare Elin Källberg. Foto: Robin Herzog/SVT

Man häktad efter misstänkt grov misshandel på Söder i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en kvinna påträffades med lindriga knivskador på Söder i Gävle under onsdagskvällen, har mannen som greps i närheten nu häktats i väntan på åtal den 3 september. Åklagaren har begärt en sinnesundersökning av mannen, som misstänkts för grov misshandel på sannolika skäl enligt åklagare Elin Källberg.

Det var ett snabbt händelseförlopp vid 17-tiden i onsdags. Enligt åklagaren Elin Källberg blev den 25-åriga kvinnan hastigt överfallen av en okänd man med en kniv som nu är i beslag. Hon märkte först inte av skärsåret, och cyklade vidare en liten bit.

Mannen greps senare i närheten av den misstänkta brottsplatsen. Kvinnan åkte med ambulans in till sjukhuset.

– Det besked jag har fått är att hon inte behövdes läggas in, hon kunde sys och sen återgå till hemmet. Rent fysiskt tror jag att skadan inte var av allvarligare slag, men hur hon mår i övrigt vet jag inte. Det är klart att det kan bli andra konsekvenser efter en sådan händelse, säger Elin Källberg.

Väckt frågan om sinnesundersökning

På grund av det misstänkta brottets slumpmässiga natur har åklagaren väckt frågan om den misstänkta mannen ska undergå en läkarundersökning för att utvärdera hans mentala hälsa.

– Utifrån vad som har framkommit i förhören och omständigheterna i övrigt tycker jag att det är rimligt att man gör en sådan undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.