Bostadsrättsförening i Sandviken släpps inte in i lägenhet där man misstänker att det finns vägglöss. Foto: Robert Haldert/TT-Arkiv

Misstänker ohyra i lägenhet – släpps inte in

Uppdaterad
Publicerad

En bostadsrättsförening i Sandviken misstänker att det finns ohyra, vägglöss, i en lägenhet inom föreningen. Men lägenhetsinnehavaren vägrar att släppa in besiktningsmän eller saneringsföretag i sin bostad.

Föreningen har under en längre tid försökt nå kontakt med lägenhetsinnehavaren, en man i 70-årsåldern, utan att lyckas och har därför nu vänt sig till Kronofogden för att få tillträde till lägenheten.

Man skriver bland annat i sin ansökan om handräckning att ohyra tidigare upptäckt i den aktuella lägenheten och att man funnit vägglöss i en grannlägenhet. Löss som man nu misstänker kommer från den aktuella lägenheten.

TV: Antal saneringar äv vägglöss ökar i länet

Grund för vräkning

Bostadsrättsföreningen menar också att man, på grund av lägenhetsinnehavarens agerande, har laglig grund för att genomföra en uppsägning av kontraktet på lägenheten och vräka lägenhetsinnehavaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.