Christer Sammens, åklagare i fallet. Foto: SVT

Misstänkte dubbelmördaren i Råbo kan bindas till mordet

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Christer Sammens bekräftar nu att delar av DNA-analyserna i utredningen kring dubbelmordet i Råbo i december förra året är färdiga.

Analysen ger stöd för misstankarna om att  det är den 20-årige mannen som sitter häktad som har utfört dådet.

– Alla analyser är inte klara och jag kan inte i detalj beskriva vad det är vi har fått fram, men jag kan säga att det är blod från både honom och offren som hittats och som ger stöd för att våra misstankar stämmer. Mer än så vill jag inte kommentera, säger han.

Dubbelmord i Hudiksvall

Den 20-årige mannen har ställts inför uppgifterna om att misstankarna mot honom har stärkts med hjälp av DNA-analyserna. Vad han har gett för svar vill Sammens inte berätta.

– Det är klart att han fått möjligheten att kommentera det, men vad han svarat vill jag inte kommentera. Vi har inte gjort några längre förhör med honom. Vi väntar till alla analyser är klara. Det är fortfarande flera tekniska undersökningar som vi inte fått svar på som t.ex. datateknisk apparatur. Jag har inte fått de fullständiga obduktionsprotokollen än heller.

Tveksamt om det är klart till 28 februari

Senast den 28 februari ska åklagaren ha lämnat in stämningsansökan till tingsrätten, men det är högst troligt att Christer Sammens kommer begära förlängning.

– Det är mycket tveksamt att allt är klart till dess, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Hudiksvall

Mer i ämnet