Mittmedia är en av Sveriges största mediekoncerner. Foto: SVT/Montage

Mittmedia hotar att sparka fackligt förtroendevalda

Uppdaterad
Publicerad

Mittmedia, där bland annat alla dagstidningar i Gävleborg ingår, hotar de fackligt förtroendevalda med avsked om de fortsätter att rikta misstroendeförklaringar mot sina chefer, det skriver tidningen Journalisten.

Samarbetet mellan Mittmedias ledning och de fackligt förtroendevalda har skurit sig. Orsaken ska enligt Journalisten vara att de fackligt förtroendevalda upplever sig hotade av arbetsgivaren. Ledningen ska ha varnat facket för att fortsätta att rikta misstroendeförklaringar mot chefer inom Mittmedia. Något SVT Nyheter Gävleborg tidigare har rapporterat om, då två skyddsombud på Gefle Dagblad fått sluta med omedelbar verkan.

Gefle Dagblad särskilt utpekat

Facket på tidningarna riktade därefter skarp kritik mot hur man ansåg att Mittmedia hade hanterat sin personal det senaste året. I skrivelsen lyftes Gefle Dagblad ut som särskilt drabbat. Något som nu har fått Mittmedias ledning att gå i taket.

Mittmedia

– Vi är förvånade och chockade över att få höra detta från arbetsgivaren, säger Johanna Hejdenberg. Jag trodde inte jag skulle behöva höra detta som fackligt förtroendevald av en arbetsgivare 2017, säger Johanna Hejdenberg, vice ordförande i fackklubben till Sveriges radio.

SVT Gävleborg har sökt facklubbens ordförande utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mittmedia

Mer i ämnet