I ett pressmeddelande kommenterar MTH-utbildnings rektor, Johanna Örnehag, skolans framtid. Bilden är ett montage. Foto: TT/SVT/Arkivbilder

MTH-utbildning överklagar Skolinspektionens beslut

Uppdaterad
Publicerad

Friskolan MTH-utbildning i Hudiksvall överklagar nu Skolinspektionens beslut att stänga verksamheten vid årsskiftet. Rektor Johanna Örnehag menar kvalitén på skolan höjts under höstterminen.

I början av december kom Skolinspektionens beslut att skolans huvudman, MTH-utbildning, inte har godkännande att bedriva skolverksamhet. Det på grund av många allvarliga brister. Ett beslut som friskolan nu överklagar.

– Vi kan konstatera att vi inte delar Skolinspektionens uppfattning, skriver skolans vd och rektor Johanna Örnehag i ett pressmeddelande.

”Kvaliteten har höjts”

Hon skriver att många brister som påtalats har åtgärdats. Bland annat har två nya lärare anställts, en i matte och en med ansvar för skolutveckling inom digitalisering.

– Under höstterminen har kvaliteten på skolan höjts i flera avseenden, skriver Örnehag som hävdar att en stor del av Skolinspektionens beslut grundas på tidigare anställdas åsikter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot friskola i Hudiksvall

Mer i ämnet