Hudikskolan tar emot ungefär 25 elever från MTH-utbildning varav drygt 18-19 stycken börjar i årskurs 9. Foto: Privat/TT

Hudikskolan startar helt ny klass för MTH-niorna – ”Enklare att rikta resurser”

Uppdaterad
Publicerad

Av de drygt 90 eleverna som kommer från MTH-utbildning och har behövt byta skola börjar omkring 25 stycken på Hudikskolan i dag. De allra flesta går i nian och kommer att gå i en egen nystartad klass där dessutom en lärare från MTH-utbildning kommer att jobba som ny mentor.

–  Vi har valt att hålla ihop niorna så att alla får utmaningar och utveckling på gruppnivå. Ifall det är saker vi behöver göra med den här gruppen så är det bra mycket enklare när man går i en och samma klass, säger Jonas Winder, rektor på Hudikskolan.

I årskurs 7 börjar två till tre nya elever som tidigare gått på MTH-utbildning. Fyra till fem elever börjar i åttan och ungefär 18-19 stycken börjar i en helt ny klass i nian.

Totalt finns det närmare 500 elever på friskolan som erbjuder utbildningar från förskole- till gymnasienivå.

Hör rektor Jonas Winder berätta mer om mottagandet av elever från MTH-utbildning i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot friskola i Hudiksvall

Mer i ämnet