Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pandemirestriktioner och översvämning, vilken film beskriver bäst filmälskaren Göran Stenfelts liv de senaste åren? Hör honom berätta i klippet. Foto: Bizz Sjöblom / SVT

Nu öppnar biografen i Gävle efter översvämningarna: ”Helt fantastiskt”

Uppdaterad
Publicerad

I samband med det historiska skyfallet över Gävle i somras drabbades biografen i Gävle av omfattande fuktskador. Sedan dess har en sju månader lång renovering genomförts, som nu till biografägaren Göran Stenfelts stora lycka äntligen får öppna.

– Helt fantastiskt, det känns jätte, jätteroligt, säger Göran Stenfelt.

Efter att först ha varit hårt drabbad av pandemirestriktionerna, såg biografen i Gävle fram emot att öppna upp utan restriktioner. Men efter bara några veckor utan restriktioner drabbades Gävle av översvämning.

Biografägaren Göran Stenfelt höll tummarna den morgonen för att hans biograf, som ligger på andra och tredje våningen hade klarat sig från översvämningarna.

– På de flesta andra ställen kom vattnet underifrån, men för vår del så kom det ovanifrån och regnade in ett dygn efter att det slutade regna inne så regnade det fortfarande inomhus här. Det regnade i alla våra salonger utom en, och i vårt maskinrum och ute i foajerna, säger Göran Stenfelt.

Anledningen var att översta våningen i byggnaden hade totalöversvämmats, vatten som sedan letade sig nedåt i byggnaden.

Totalrenovering

Och nu efter sju månaders renovering är det dags att åter öppna dörrarna för biopubliken.

– Med det goda i det onda är ju det faktum att det här är en sprojtans ny biograf, det är helt nytt överallt. Nytt, fräscht, rent, toppen på alla möjliga sätt, säger Göran Stenfelt.

I klippet ovan får du följa med in den nyrenoverade biografen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Översvämningar i Gävleborg 2021

Mer i ämnet