• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Nyheter från dagen: 29 januari

Publicerad

Utvalda nyheter från Gävleborgs län måndagen den 29 januari.

Explosion i villaområde i Sandviken

Polisen fick larm om en detonation i stadsdelen Stensätra i Sandviken under natten. Ingen ska vara skadad. Polisen är på plats och jobbar med händelsen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker på plats för att undersöka händelsen i Sandviken. Hör SVT:s reporter på plats i Sandviken. Foto: Rikard Berglin/SVT

Resenärerna om busskaoset: Ställde in flera avgångar i rad

De senaste veckorna har det varit stora problem och en mängd inställda avgångar i busstrafiken i Gästrikland. För de som reser med regionbussarna har problemen märkts av, berättar flera av resenärerna vi pratat med.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan: Så har resenärerna märkt av busskaoset. Foto: Madlyn Alabdullah/SVT

Fyraåring misshandlad på förskola: ”Fick limma huvudet”

En fyraårig pojke misshandlades av ett annat barn på en skola i Gävle. Mamman är kritisk mot skolan som hon menar inte skött kommunikationen med familjen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barnet blev misshandlad på förskolan, mamman är orolig om sonen och kritisk mot skolan. Foto: Saga Dillner/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.