Nyheter från dagen: 4 april

Publicerad

Utvalda nyheter från Gävleborgs län torsdagen den 4 april.

26 personer har enligt polisen sökt vård efter en klorgasläcka på badhuset i Delsbo. Det ska inte röra sig om allvarliga skador, enligt räddningstjänsten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör insatsledaren P-A Ekvall berätta om gasläckan på Delsbo badhus – och vad som orsakade den. Foto: Lari Honkanen/SVT

I Gävleborg var antalet sjukskrivna på grund av stress i minst två veckor 1 300 personer i december förra året. Det är rekordmånga sedan Försäkringskassan började mäta stressrelaterade sjukskrivningar år 2005.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johan Nyman jobbar med sin hobby – det skyddade honom inte från att drabbas av utmattningssyndrom. Foto: Lari Honkanen/SVT

Antalet stressrelaterade sjukskrivningar växer, enligt färska siffror från Försäkringskassan. Men huruvida ökningen beror på att det är fler som drabbas eller om sjukskrivningstiden ökar, därom tvistar experterna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gunnar Bergström, professor i arbetshälsovetenskap på Högskolan i Gävle, menar att man kan undvika att anställda går in i väggen genom förebyggande åtgärder. Foto: Magnus Esser Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.