Nyheter från dagen: 9 april

Publicerad

Utvalda nyheter från Gävleborgs län tisdagen den 9 april.

Förkyld eller allergisk – därför känner du av pollen trots regn och snö

Den här tiden på året kan en förvirring uppstå bland alla pollenallergiker. Kliar det i ögon och hals på grund av en förkylning eller är det bara pollen? Karin Brink, miljöhandläggare på Länsstyrelsen, reder ut.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Karin Brink förklara pollenläget i länet. Foto: Lina Abusagr/SVT

Strax efter klockan två på tisdagseftermiddagen fick SOS in ett samtal om att en person gått igenom isen i Kilsbo utanför Söderhamn.

En person fördes till sjukhus efter att ha gått genom isen på tisdagseftermiddagen. Foto: Daniel Sjöholm

Klorgaslarmet på simhallen i Delsbo, där det var en gasolycka i torsdags, hade legat omonterat i kartonger sedan 2022. Hudiksvalls kommun har finns ingen bra förklaring till varför det dröjt fram tills igår innan det monterades upp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Visst är det tråkigt” säger Anna Karin Ragnarsson, förvaltningschef för tekniska förvaltningen på Hudiksvalls kommun, om att det dröjt länge innan klorgaslarmen monterats. Foto: Barbro Sellin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.