Lustspelet Lazarol & Tandemcykel har premiär den 24 juni. Foto: Robin Herzog, SVT

Östen Eriksson i nytt lustspel i Forsa

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelarna skrattar mycket under repetitionen av lustspelet som har sin premiär 24 juni. Föreställningen innehåller musik, sång och dans och utspelar sig på en gård i Forsa.

– Min karaktär, Sven, äger en stor gård och är rätt bedrövad men värken sitter mer i skallen för att han inte har någon arvinge. Även när det är som sorgligast ska man kunna skratta åt det också. säger Östen Eriksson.

”Äkta kärlek”

Lustspelet tar upp teman som kärlek, åtrå och maktlöshet. Humorn är dock aldrig långt borta. Stora delar av ensemblen känner varandra sen tidigare och skådespelerskan och regissören Cecilia Olsson vittnar om muntra repetitioner.

– Skådespelarna är vana att jobba med komik och humor och de är alltid glada när de åker hem. Det är kärlek.

Östen Eriksson ser dock premiären som ett kämpigt moment.

– Premiären är bara att ta sig genom, men sedan kan man ha kul resten av uppträdandena. En bra föreställning blir när publiken förstår dialekten vi använder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.