Många verkar vilja hjälpa Gefle IF via sin swish-kampanj. På planen får Jonas Lantto och de andra i laget klara sig själva. Just nu ligger de sist i tabellen i Superettan. Foto: TT

Över 215 000 kronor till Gefle IF – på två dagar

Uppdaterad
Publicerad

Över 215 000 kronor har Gefle IF fått in fram till torsdagseftermiddagen efter sina rop på hjälp via Swish. Lägg till en partner som dubblar summan och man har fått hjälp med 430 000 kronor på två dagar.

Det var i tisdags som föreningen berättade om sin ekonomiska kris och att man tappat 15 miljoner sen man åkte ur allsvenskan i höstas. Föreningen tappar just nu publik, centrala fotbollspengar och tv-pengar.

Därför startade man en Swish-kampanj  för att försöka få in pengar från de som vill hjälpa Gefle IF. Och idag hade man alltså fått in över 215 000 kronor via Swish. En partner som vill vara anonym har lovat att dubblera summan som kommer in, så just nu har man alltså fått in 430 000 kronor från företag och allmänheten.

Akut behöver man två miljoner kronor som är målet med kampanjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Gefle IF

Mer i ämnet