Ny röst i båset – Peter Andersson tar över Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Peter Andersson som närmast kommer från Malmö tar över som ny tränare i Brynäs. Det blev klart under tisdagen.

Peter Andersson är en färgstark tränare och en helt annan typ av ledare än de tre senaste tränare Brynäs haft: Magnus Sundquist, Tommy Sjödin och Roger Melin, som samtliga fått sparken. Han har en mer auktoritär stil lite åt samma håll som Thomas ”Bulan” Berglund hade under sina år i Brynäs.

– Det är en av de bästa tränarna i SHL. Det känns fantastiskt bra att vi har kunnat knyta honom till oss. Han har, tillsammans med andra förstås, gjort väldigt bra saker med små medel i tidigare uppdrag, säger herransvarige Michael Sundlöv.

– Känns grymt bra, Brynäs IF har varit väldigt professionella i våra möten, säger Peter Anderssson.

Peter Andersson har en lång historia i Malmö, tio säsonger som spelare, tre som sportchef och senaste fyra åren som huvudtränare. Kontraktet med Peter Andersson är skrivet på tre år.

Peter Andersson tar med sig Anthon Hansson från Malmö och bildar därmed en tränarstab tillsammans med Mikael Holmqvist och Robin Danielsson. Ove Molin tillträder tjänsten han rekryterades för inför säsongen 19/20 – som spelarutvecklare.

Gjort klart även med KHL-back

Det är även klart att 32-årige backen Kristofer Berglund skrivit på för Gävleklubben. Kristofer Berglund har bland annat två SM-guld. Han var till exempel med i HV71 när de slog Brynäs i den sjunde och avgörande finalmatchen 2017.

– Jag är väl ingen flashig spelare. Jag vill göra ett bra jobb för de som tagit hit mig, för fansen och för laget. Jag vill ha en hög lägstanivå och göra mina lagmedlemmar bättre, säger Berglund till Brynäs sajt som närmast kommer från KHL.

Brynästränare som fått sparken under 2000-talet

Magnus Sundquist 2019/20

Tommy Sjödin 2018

Roger Melin 2017

Tommy Jonsson 2015

Leif Boork 2007

Esko Nokelainen 2002

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.