Polisens bild på den hittade mössan. Foto: Polisen

Polisen har bockbrännarens mössa

Uppdaterad
Publicerad

Letande efter den person som tände på Gävlebocken pågår för fullt. Polisen har nu säkrat en mössa som gärningsmannen ska ha tappat under sin flykt.

Polisen rubricerar nedbränningen av Gävlebocken som grov skadegörelse genom brand. Ett av de hetaste spåren just nu är en mössa som polisen har säkrat efter gärningsmannens flykt från brottsplatsen på Slottstorget.

Gärningsmannen flydde efter brottet till Källgränd där han hade en cykel som han cyklade till Petregatan – Södra Strandgatan och upp på Södra Centralgatan förbi Polishuset och försvann.

Gävlebocken

Ska säkra DNA

Polisen är intresserade av alla iakttagelser kring brottsplatsen och flyktvägen mellan klockan 22:30-00:00. Känner man igen den mössa som gärningsmannen tappade efter flyktvägen är polisen tacksam för tips om den.

Tips och iakttagelser lämnas till polisen på tfn 114 14 och man hänvisar till ärende 5000-K1474207-16.

DNA ska säkras från mössan av tekniker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävlebocken

Mer i ämnet