Trädens rötter kan försvinna efter bränderna, vilket innebär stor risk för fall. Foto: TT.

Polisen varnar allmänheten – stor risk för fallande träd

Uppdaterad
Publicerad

Det är stor risk för fallande träd i områden som är avspärrade på grund av bränder. Nu vädjar polisen till allmänheten att undvika områdena.

– Risken är stor att man kan få ett träd över sig, säger Andrew Tomkinson, stabschef, region Mitt.

Polisen har gått ut med en varning på sin hemsida. Polisen skriver att det är viktigt att allmänheten inte går in i de områden som är avspärrade efter bränderna. Faran för fallande träd bedöms som överhängande.

– Trots att bränderna är släckta är risken stor att man kan få ett träd över sig, säger Andrew Tomkinson, stabschef, region Mitt i ett pressmeddelande.

Skogsbränderna sommaren 2018

Rötter saknas

Polisen skriver att träd som brunnit kan sakna tillräckligt med rötter för att hålla fast trädet i marken. Det kan räcka med en stark vindpust för att trädet ska falla, vilket kan orsaka svåra skador.

Samtidigt brinner det fortfarande på flera platser i Ljusdal. Polisen arbetar bland annat med att bevaka evakuerade områden och avspärrade platser.

– Vi vädjar till allmänheten att respektera de avspärrningar som finns, säger Andrew Tomkinson i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränderna sommaren 2018

Mer i ämnet