Här är polisens insatsstyrka vid en adress på Gavlehov i Gävle.

Polisinsats vid Gavlehov i Gävle kopplad till misstänkt mord i Knivsta

Uppdaterad
Publicerad

En polisstyrka har under lördagen gjort tillslag vid ett flerfamiljshus intill idrottsområdet Gavlehov i Gävle. Flera personer är gripna och under kvällen bekräftar polisen att det har koppling till fallet där en död person hittats utanför Knivsta.

Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisregion Mitt, kunde länge bara ge knapphändiga uppgifter:

– Vi har varit på plats med flera patruller. Det är utredningsarbete, sade han på eftermiddagen.

Person hittad mördad i Knivsta

Både uniformerade poliser och maskerad insatspersonal deltog vid tillslaget i Gävle. Gefle Dagblad var först att rapportera om händelsen, som enligt polisen tog sin början vid 14-tiden.

Kopplas till misstänkt mord i Uppsalaregionen

SVT:s medarbetare berättar att en person förts ut av polisen ur det aktuella huset, och att en bil bärgades från platsen. Under kvällen bekräftar polisen i region Mitt att insatsen i Gävle gjordes med anledning av det misstänkta mordfallet i Ledinge utanför Knivsta. Där hittades en person död på lördag förmiddag.

Totalt åtta personer har frihetsberövats, varav fem är anhållna misstänkta för mord. Flera av personerna greps vid insatsen i Gävle, och nu pågår förhör med misstänkta.

En person förs ut av polisen under insatsen vid Gavlehov i Gävle. Foto: SVT

Polisen har på söndagsmorgonen ingen mer information att ge i ärendet. Enligt åklagarmyndigheten kommer mer information att tidigast kunna lämnas mitt på dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet