Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vänsterpartisten Anna Cullfors är en av flera anställda som anmälts för misstänkta övergrepp på en skola i Gävle. Foto: Johan Nilsson/TT

Politiker i Gävle polisanmäld för brott mot barn på skola: ”Absolut inte sant”

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartisten Anna Cullfors är polisanmäld för påstådda brott mot barn på skolan där hon arbetar. Enligt uppgifter till SVT har två familjer anmält händelser där politikern pekas ut som förövare.

– Det är absolut inte sant, säger Anna Cullfors om anklagelserna.

Anna Cullfors (V) sitter i Gävles kommunfullmäktige och är även ledamot i Arbetsmarknads- och funktionsrättsnämnden. Hon jobbar till vardags på den skola för barn med intellektuella funktionsnedsättningar som den senaste tiden varit i blåsväder sedan flera före detta anställda vittnat om oegentligheter.

”Absolut inte sant”

När SVT ringer upp reagerar Anna Cullfors starkt på anklagelserna, som hon menar är helt falska.

Straffade barnen i Gävle

– Det är klart att vi inte driver en anpassad skola som handlar om bestraffningar. Det är inte därför jag har studerat till speciallärare. Det här är mitt drömjobb och jag älskar att gå till den här arbetsplatsen, jag älskar att arbeta tillsammans med barnen på skolan.

Hur ser du på dina politiska uppdrag i skuggan av de här anklagelserna?

– Det är klart att jag personligen är orolig. Jag är en av dem som driver funktionsrättsfrågor i nämnden. Hela mitt väsen och ideologi handlar om att finnas till. Jag hoppas bara att utredningen (kommunens utredning reds. anm.) blir färdig så snart som möjligt för jag har inte gjort något fel på min arbetsplats. Det vet jag och det vet många runtomkring mig.

Elva barn målsägare

Hittills har elva barn – med vårdnadshavare – polisanmält incidenter på skolan. De anmälda brotten är misshandel, ofredande och olaga frihetsberövande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Straffade barnen i Gävle

Mer i ämnet