Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Utredningen har blivit större” – Daniel Olsson (S) angående utbildningsnämndens stängda möte. Foto: SVT

Politikern om stängda mötet: Utredningen växer

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagseftermiddagen sammanträdde Gävle kommuns utbildningsnämnd angående de uppmärksammade kränkningarna på en av kommunens anpassade skolor. Men sammanträdet var stängt för allmänheten.

– Det är helt enkelt så att när man behandlar uppgifter som är sekretessbelagda får vi inte ha öppna sammanträden, berättar utbildningsnämndens ordförande Daniel Olsson (S).

Kränkningar ledde till anmälningar

På dagordningen stod de uppmärksammade kränkningarna vid en av kommunens anpassade skolor, något som lett till flera polisanmälningar och avstängd personal.

Straffade barnen i Gävle

På mötet fick politikerna en delrapportering av hur det går med utredningen just nu men Daniel Olsson menar att han inte kan berätta några detaljer innan utredningen är klar.

– Det jag kan säga är att utredningen blivit större och att det från utredarnas sida funnits anledning att intervjua fler personer än vi trodde det behövdes från början.

Utredning drar ut på tiden

Det gör enligt utbildningsnämndens ordförande att kommunens utredning av vad som hänt på skolan kommer ta längre tid än planerat och beräknas vara klar i början av februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Straffade barnen i Gävle

Mer i ämnet