Foto: TT

Ringde in hot mot rektor i Söderhamn – skolan fick låsas

Publicerad

En man ringde till en skola i Söderhamn och berättade att rektorn kan ”börja packa” och att hon ”inte har lång tid kvar”. Skolan tog hotet på allvar och låste samtliga dörrar. Nu döms mannen, som tidigare arbetat på skolan.

Personalen som tog emot samtalet i september 2018 uppfattade hoten som så allvarliga att hon direkt meddelade rektorn, som hoten riktade sig emot.

Den man som ringde var en tidigare anställd som slutat sitt arbete efter en uppgörelse sedan han känt sig utfryst på arbetsplatsen. Han medger att han ringde samtalet för att berätta att hans liv blivit förstört sedan anställningen på skolan tagit slut, men att det inte framfördes några hot.

Döms till skyddstillsyn

Hudiksvalls tingsrätt anser dock att det är styrkt att det var hot som framfördes och dömer därför mannen för olaga hot. Påföljden blir skyddstillsyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.