Foto: SVT

Regionrådet om satsningen på vätgas: ”Oerhört intressant”

Publicerad

Enligt Eva Lindberg (S) ligger Mellansverige bra till i ett nationellt och internationellt perspektiv när det handlar om vätgas. Här har det även tagits ett initiativ kallat Mid Sweden Hydrogen Valley för att samordna företag och myndigheter inom vätgasområdet.

– Det är oerhört intressant och jag ser väldigt mycket fram emot att följa den satsning som görs, säger regionrådet Eva Lindberg om vätgasanläggningen i Hofors.

Många starka, tunga aktörer

Regionrådet är dessutom ordförande för ett initiativ kallat Mid Sweden Hydrogen Valley  som startades i början av 2021. Där ingår representanter från industri, akademi och offentlig sektor i Mellansverige.

– Vi är väldigt många starka, tunga aktörer som vill jobba med vätgasutveckling, säger Eva Lindberg.

Även tidigare har det tagits vätgasinitiativ i regionen. Till exempel finns redan en tankstation för vätgas i Sandviken.

Hör regionrådet om satsningen 

Mid Sweden Hydrogen Valley

Ovako, AB Sandvik Materials Technology, Outokumpu, Gävle hamn, AB Volvo, Mellansvenska handelskammaren, Region Gävleborg, Region Dalarna, Länsstyrelsen Gävleborg, Länsstyrelsen Dalarna, Vätgas Sverige, Högskolan i Gävle, Inlandsbanan, Linde Gas, Vattenfall, Statkraft Hydrogen Sweden AB, NITIU, Svea Vind Offshore och Hitachi ABB Power Grids.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.