Foto: TT

Statsministern till Ljusdal – ska besöka brandområdet

Publicerad

Under dagen kom beskedet från regeringskansliet att statsminister Stefan Löfvén ska besöka Ljusdal

Det är statsministerns pressekreterare som meddelar att statsministern på plats vill informera sig om läget med bränderna och det arbete som pågår för att bekämpa de omfattande skogsbränderna.

Presskonferens

I samband med besöket så kommer statsministern också att hålla en presskonferens vid 14-tiden. SVT Nyheter sänder presskonferensen direkt.

Efterlyst närvaro

Oppositionen, med Beatrice Ask (M) i spetsen, har efterlyst statsminister Stefan Löfvens (S) närvaro i samband med alla bränderna som rasar i Sverige. Nu kommenterar han läget och skriver i ett mejl till TT:

”Jag vill tacka alla brandmän, räddningstjänsten, hemvärnet, MSB, övriga myndigheter och inte minst alla de frivilliga som just nu gör sitt yttersta för att bekämpa bränderna och understödja i arbetet. Ni gör hjälteinsatser i detta svåra läge. Jag tänker också på alla de människor som fått lämna sina hem eller väntar på besked om att evakueras och är oroliga för hur läget ska utveckla sig”.

Besöker flera områden

”Det är ett allvarligt läge. Regeringen följer utvecklingen noga och har ständig kontakt med berörda myndigheter. Jag har i dag talat med generaldirektören för MSB, Dan Eliasson, och förhört mig ytterligare om läget. Under morgondagen kommer jag att besöka drabbade områden för att på plats ta del av arbetet”, fortsätter han.

Krisorganisation i gång

Regeringen gör vad kan för att stötta, förklarar han.

”Regeringskansliets krishanteringsorganisation är i gång och regeringskansliet arbetar med att understödja myndigheterna och är beredda att fatta nödvändiga beslut. MSB har bett om mer hjälp från andra EU-länder och regeringen tar nu kontakt för att denna ska vara på plats så snabbt så möjligt”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skogsbränder i Gävleborgs län 2018

Mer i ämnet