Se vaccinsamordnaren i Region Gävleborg, Tina Mansson Söderlund berätta om vaccinationsviljan i länet. Foto: Jessica Gow/TT/Anders Sundin/SVT

Regionen: Hög vaccinationsvilja hos Gävleborgarna

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en hög vaccinationsvilja bland Gävleborgarna, inte minst bland de äldre personerna, enligt vaccinsamordnaren i Region Gävleborg.

– Vi ser att i de äldsta grupperna har vi en vaccinationstäckning på över 90 procent, säger Tina Mansson Söderlund, vaccinsamordnare i Region Gälveborg.

I Gävleborg har 83,2 procent av invånarna som är 18 år och äldre påbörjat vaccineringen på covid-19. 71,4 procent är färdigvaccinerade, enligt Nationella vaccinationsregistret som SVT har sammanställt (gäller till och med vecka 33).

Coronaviruset i Gävleborg

Är ni nöjda med hur det ser ut med vaccineringen?

Nja, jag skulle vilja att vi till exempel inte hade så stor skillnad när det gäller vaccinering mellan personer som är födda i Sverige och personer som är födda utomlands, säger Tina Mansson Söderlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet