Foto: SVT

SVT Gävleborgs nya ansvariga utgivare: ”Jag vill beröra dig”

Uppdaterad
Publicerad
KRÖNIKA ·

Vem är du? Vad gillar du? Vad gör dig nyfiken? Glad? Arg? Vad vill du veta mer om?
Jag vill lära känna dig. Komma nära dig. Allra helst – bli din vän.
Och jag lovar dig att försöka lyssna och göra vad jag kan för att hålla dig informerad, underhållen och kunnig.

Joanna Wågström

Ansvarig utgivare SVT Nyheter Gävleborg

Jag kommer inte alltid att kamma dig medhårs och berätta det som bekräftar just din bild av verkligheten. Men jag kommer alltid att berätta det som är sant och relevant.

Jag är ny ansvarig utgivare på SVT Gävleborg. Jag jobbar för dig.

Låter det tramsigt?

Ja kanske, men det är i alla fall sant och relevant.

Jag klev in här på redaktionen i Gävle för ett par veckor sedan med ett mål i sikte – skapa förutsättningar för redaktionens duktiga journalister att producera ännu mer och närmare lokaljournalistik för er tittare.

Informationsflödet har förändrats drastiskt sedan internet och sociala medier gjorde intåg i våra liv. Ofta är debatten uppskruvad, förenklad och svart-vit.

Vi vill vara en motpol

Jag vill att vi på SVT Gävleborg ska vara en motpol till detta. Vi ska granska och fördjupa och ge en bred bild av samhället från olika vinklar. Vi ska också snabbt vara på plats när det händer något, en brand, en olycka eller ett viktigt kommunalt beslut, så att ni vet vart ni kan vända er för att ha koll på det senaste och vara uppdaterade med korrekta uppgifter i snabba nyhetslägen.

Ni alla, våra uppdragsgivare, ska kunna lita på att hos oss hittar ni det senaste och det viktigaste ni behöver veta varje dag för att kunna delta i samhället som välinformerade medborgare.

Det är vårt uppdrag.

Ditt tips behövs

Nu vill jag veta vad du vill att vi ska bevaka. Hur kan vi beröra dig? Vad borde vi gräva i? Vad händer i Söderhamn, Gävle, Ljusdal eller Hofors som vi inte får missa?

I kväll kan ni chatta med mig mellan klockan 20 och 21. Ni kan ställa frågor om oss och vårt arbete, tipsa om saker som händer där just du bor eller som är nära i just ditt liv på något annat sätt.

Jag ser fram emot att lära känna er!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Det här är en krönika

Reflektionerna är skribentens egna. Det är förenligt med SVT:s sändningstillstånd §8 att ”kommentera och belysa händelser och skeenden”.

Krönikor från SVT Gävleborgs ansvariga utgivare

Mer i ämnet