Glamrockbandet The Arks sättning för 2020. Foto: Johan Tholson

The Ark återförenas efter nio år – spelar i Furuvik

Uppdaterad
Publicerad

Saknaden mellan bandmedlemmarna var för stor och efter drygt nio år och diverse hyllade soloprojekt återförenas The Ark. Bandet ger sig ut på en lång sommarturné med 20 stopp och 10 juli uppträder de på Furuvik.

Under torsdagen kom nyheten att det hyllade glamrockbandet The Ark återförenas och ger sig ut på en lång sommarturné.

Det är första gången sedan 2011 som bandet står på scen tillsammans och bland annat uppträder de på i Furuvik den 10 juli.

– Vi har aldrig ångrat att vi la ner, men vi har saknat varandra, saknat att hänga som band och att träffa den publik som gillar vår musik och som hängt med i vått och torrt, säger bandet i ett pressmeddelande.

Bandet hamnar i fint sällskap

The Arks konsert är den åttonde konserten som Furuvik presenterar inför sommaren 2020.

– Inte nog med att The Ark återförenas, men att de spelar hos oss är verkligen en dröm! 10 juli kommer att bli en magisk kväll, säger Nina Tano, VD på Furuvik.

Förutom The Ark spelar även den tidigare Kissgitarristen Ace Frehley, Brad Paisley och Melissa Horn på Furuvik i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.