Tonåring rånad på moped i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare under veckan blev en pojke i 15-årsåldern rånad på sin moped i bostadsområdet Sätra i Gävle. Flera personer ska enligt uppgift ha slitit av honom mopeden och delat ut slag och sparkar. Nu berättar pojkens närstående om den traumatiska händelsen.

Polisen fick in samtalet om händelsen vid 20.45-tiden på onsdagen och väl på plats hittade de inga misstänkta gärningsmän.

– Vi undersöker det här nu och väntar på mer information. En anmälan om rån har upprättats och i nuläget finns ingen misstänkt, säger Petra Blomqvist, presstalesperson region Mitt.

Ungdomsrån i Gävleborg

Liknande rån i Bollnäs

Den 20 september vid 14-tiden fick polisen i Bollnäs in en anmälan om ett rån där en person i 15-årsåldern skulle åka hem med sin moped från skolan när två personer stoppade henne och hotade med ett vasst föremål. De två misstänkta personerna åkte iväg på mopeden och personerna är okända för 15-åringen.

Polisaptrullen hittade sedan två personer som stämde in på signalement som flickan lämnat. En av dem bar också med sig ett vasst föremål. Det upprättas en anmälan om rån/stöld och 15-åringen återfick sin moped.

– Utredningsarbetet pågår i nuläget. Vad vi vet just nu har dessa ingen koppling till varandra. Men det kan det ha, det är inget vi vet, säger Petra Blomqvist, presstalesperson region Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ungdomsrån i Gävleborg

Mer i ämnet