Den tonårspojke som hittades allvarligt skadad liggande i ett dike längs Kustvägen i Sandarne har livshotande skador. Foto: SVT

Tonårspojke har livshotande skador efter misstänkta smitningsolyckan i Sandarne

Uppdaterad
Publicerad

Den tonårspojke som hittades allvarligt skadad liggande i ett dike längs Kustvägen i Sandarne i Söderhamns kommun har livshotande skador, men läget bedöms vara stabilt, meddelar Akademiska sjukhuset.

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som polis larmades efter att pojken hittats allvarligt skadad liggande i ett dike längs Kustvägen i Sandarne i Söderhamns kommun. Enligt polisen är det oklart när olyckan ska ha inträffat och hur länge pojken ska legat på platsen innan han hittades.

Pojken fördes först till Hudiksvalls sjukhus, men fick senare föras till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han har livshotande skador, men läget bedöms vara stabilt.

Enligt polisen skulle pojken åka med en buss från Sandarne på tisdagskvällen, men åkte aldrig med bussen.

En tonårspojke hittades på tisdagskvällen allvarligt skadad liggande i ett dike längs Kustvägen i Sandarne i Söderhamns kommun. Foto: SVT

Ska ha blivit påkörd

Polisen misstänker att pojken ska ha blivit påkörd. En anmälan är upprättat om smitning från olycksplats, grovt vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Polisen har hittat fordonsdelar där olyckan ska ha skett och polisen misstänker att delarna kommer från det aktuella fordonet. Polisen har tagit en bil i beslag som är stulen och ska undersöka bilen och jämföra med fordonsdelarna som hittats om de hör ihop med bilen.

Söker vittnen

Polisen söker vittnen som körde mellan Söderhamn och Sandarne den 19 oktober på Kustvägen, mellan klockan 21.30 och 21.45. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Smitningsolyckan i Sandarne

Mer i ämnet