Sandviken kan få en 20-30 km lång elväg. Foto: Siemens

Trafikverket vill bygga 20-30 kilometer elväg – kan bli i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Elvägsprojektet på E16 vid Sandviken har förlängts till 2020 och i början av nästa år väntas besked om elvägen ska byggas ut.

– Vi håller på att upphandla vad vi kallar en pilot, en elväg på 20-30 kilometer. E16 är säkert en av intressenterna för piloten, säger Magnus Lindgren, biträdande chef för Trafikverkets elvägsprogram, till P4 Gävleborg

Nöjd med projektet hittills

– Det har nästan gått för bra, vi hade hoppats på mer bekymmer så vi hade lärt oss mer, men den har fungerat väldigt, väldigt bra.

Elvägsprojektet har pågått i drygt två år. En vecka i månaden har två bilar kopplat upp sig till elledningarna och olika tester har genomförts. nu fortsätter man köra på vägen fram till 2020 fast mer sällan och det man främst vill testa är olika problem med snön, berättar Magnus Ernström på Region Gävleborg.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer