Unicef förlänger samarbete med Brynäs

Publicerad

För fem år sedan blev Brynäs första hockeyklubben i världen att ingå parternskap med hjälporganisationen Unicef, nu förlängs samarbetet med tre år.

Förutom Brynäs ingår fotbollsklubbarna Manchester united och FC Barcelona i Unicefs projekt som går ut på att ge barn och unga en bra start i livet. Det har för Brynäs del bland annat handlat om att föreläsa och närvara i skolor i regionen.

För Brynäs kostar avtalet minst en miljon kronor per år, spelarna bär Unicefs logga på matchtröjorna och kampanjer ska drivas för att öka antalet bidragsgivare till Unicef.

– Brynäs är en viktig samarbetspartner som gör en betydelsefull insats för barn lokalt, nationellt och internationellt tillsammans med oss på Unicef och många andra goda aktörer. Brynäs arbete ger ringar på vattnet och inspirerar andra, säger Unicef Sveriges generalsekreterare Véronique Lönnerblad i ett pressmeddelande.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.