Vattenläckor i Sandviken fick vattenförbrukningen att rusa

Uppdaterad
Publicerad

Två stora vattenläckor i Sandviken fick vattenförbrukningen att rusa under fredagen. Omkring 21 fastigheter fick vattnet avstängt, men fler kunde drabbas och uppleva lågt tryck i ledningarna.

Det var under fredagsmorgonen som Sandviken Energi upptäckte att vattenförbrukningen i kommunen var ovanligt hög. Vid lunchtid hittades två läckor i Åshammar och en på Klangberget.

– Vi har stängt av vattnet nu så vi kan jobba med läckorna, säger Sofia Wike, kommunikatör på Sandvikens kommun och fortsätter.

– Just nu gäller vattenavstängningen 21 fastigheter, men andra hushåll kan också märka av lägre tryck i ledningar och drabbas på så sätt.

Vädjade till hushållen – spar på vattnet

Då mycket vatten gick åt på grund av läckorna ville kommunen att alla skulle tänka på att inte använda mer vatten än nödvändigt. Man beräknade inledningsvis att arbetet med läckorna ska vara klart vid midnatt.

Vid klockan 18 hade boende vid vattenläckorna som varit utan vatten i kranen under åtgärdsarbetet fått vattnet tillbaka. Sanvikens Energi meddelade då att vattentrycket var bra hos kunderna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.