Åklagare Klas Lundgren kräver fängelsestraff för den misstänkta strandskogsskövlaren i Tylösand. Foto: SVT

Åklagaren kräver fängelsestraff för den misstänkta skogsskövlaren

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren Klas Lundgren menar att den misstänkta mannen gjort sig skyldig till grov skadegörelse och borde få ett fängelsestraff, det yrkar han under torsdagens slutpläderingar.

I pausen mellan slutpläderingarna berättar Klas Lundgren som är åklagare i rättegången att han vill se ett fängelsestraff för den misstänkte mannen.

Vill se fängelse för den misstänkte mannen

– Jag menar att det här rör sig om grov skadegörelse och att han ska dömas till fängelse i första hand. I andra hand borde han få villkorlig dom med det högsta dagsbötesbeloppet, säger han.

Strandskogsskövling

Då skulle beloppet hamna på cirka 150 000 kronor. Grov skadegörelse är ett brott som kan ge fängelse i lägst sex månader och högst sex år.

Medhjälp till grov skadegörelse

De utpekade misstänkta medbrottslingarna bör dömas till villkorlig dom för medhjälp till grov skadegörelse med bötesstraff menar åklagaren.

De misstänkta har tidigare i rättegången nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strandskogsskövling

Mer i ämnet