Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Huvudskyddsombudet Karl-Fredrik Tholin på hemtjänsten i Laholm säger att han och hans kollegor saknar en konsekvensanalys av vad nedsläckningen i Laholm kan innebära för hans yrkesgrupp. Foto: SVT

Hemtjänsten oroad över nedsläckning i Laholm: ”Kan leda till arbetsskador”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att två av tre gatlyktor har släckts ner i Laholms kommun är hemtjänstpersonal orolig över sin säkerhet.

– Många kollegor upplever det som väldigt osäkert, säger Karl-Fredrik Tholin, huvudskyddsombud för hemtjänsten i Laholm.

Även föräldern Tobias Ivarsson är orolig. Han befarar att barnens säkerhet äventyras till och från skola och fritids när två tredjedelar av gatubelysningen i Laholms kommun stängs av i omgångar, för att spara pengar under rådande energikris.

– Är det sämre sikt vid övergångsställen kan barnen vara svårare att se och då kan det hända olyckor, säger han.

Energikrisen i Halland

I klippet ser du föräldern Tobias Ivarsson och hemtjänstens skyddsombud Karl-Fredrik Tholin om befarade effekter av nedsläckningen.

Se politikern som beslutade om nedsläckningen:”Blir det en olycka så får vi hantera den när den inträffar”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Beslutet om nedsläckning är nödvändig, trots alla konsekvenser det kan innebära. Det menar Knut Slettengren (M). Hör honom svara på kritiken i klippet. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Energikrisen i Halland

Mer i ämnet