Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Beslutet om nedsläckning är nödvändig, trots alla konsekvenser det kan innebära. Det menar Knut Slettengren (M). Hör honom svara på kritiken i klippet. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Politikern som släckte gatubelysning i Laholm – ”finns beredskap för olyckor”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att två tredjedelar av gatubelysningen släckts i Laholm har skarp kritik riktats mot kommunen. Bland annat från hemtjänsten och oroliga föräldrar. Men Knut Slettengren (M), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, som tog beslutet står fast vid att nedsläckningen är rätt och nödvändigt för att spara el.

– Blir det en olycka så får vi hantera den när den inträffar, säger han.

Polisen varnar för en ökad otrygghet och en ser en risk för ökad brottslighet, hemtjänstpersonal befarar olyckor och föräldrar vill inte att barnen ska behöva gå till skolan i mörker .

Energikrisen i Halland

Men Laholms kommun ser ingen annan utväg än att släcka ner – elen är helt enkelt för dyr. Genom att släcka två av tre gatulampor beräknas kommunen spara mellan 15 000 och  25 000 kronor om dagen.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Knut Slettengren (M), motiverar i klippet varför han tog beslutet om delvis nedsläckning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Energikrisen i Halland

Mer i ämnet