Anders Franzén passerade skytten påväg hem från jobbet. Foto: SVT

Anders passerade bara några meter från skytten

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en dramatisk cykeltur för Varbergsbon Anders Franzén när han cyklade hem från jobbet under tisdagen. I närheten av Väröbacka i Varbergs kommun passerade han den man som sköt mot polis, och senare själv blev skjuten och avled av skadorna.

Det var under tisdagseftermiddagen som polis tillkallades till en trafikolycka på gamla E6 mellan Väröbacka och Åskloster. Strax efter olyckan hade en man i 30-årsåldern misshandlat andra medtrafikanter. När polispatrull kom till platsen öppnade han eld mot dem med ett jaktgevär. Efter det ska mannen ha tagit sig till en intilliggande tågräls.

I samma veva var Anders Franzén på väg hem från jobbet. Han passerade skytten med bara några meter.

– Jag trodde att det var en jägare som polisen hyrt in för att skjuta av nåt vilt, berättar han för SVT Nyheter Halland.

”Läskig känsla”

När Anders hade passerat sköts mannen i armen eller axeln av polis. Senare avled han på sjukhus.

Anders Franzén cyklade på banan längs rälsen. Foto: Anna Palmgren

– Jag hörde inga skott, men fick senare reda på vad som hade hänt. Det är en läskig känsla att jag var så nära, säger han.

Efter händelsen har han pratat med kollegor och familj om vad som hände för att försöka smälta situationen.

I klippet berättar Anders Franzén om när han passerade skytten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.