Ensemblen för ”Stulen kärlek”. Från vänster: Jojje Jönsson, Anna Carlsson, Mikael Ahlberg, Siw Carlsson Stefan Gerhardsson och Mikael Riesebeck. Foto: SVT

Årets buskis på Vallarna blir en repris från 2004

Publicerad

Den sista juni är det premiär för årets humorföreställning på Vallarna. Unikt för i år är att komikerduon Stefan Gerhardsson och Krister Classon återförenas – med Stefan på scen och Krister som manusförfattare. Grunden för årets uppsättning är ett manus med 14 år på nacken.

– Det känns spännande att vara tillbaka igen med alla gamla vänner och skitsnacket i omklädningsrummet, säger Stefan Gerhardsson.

För bara ett par år sedan satte han punkt för sin buskiskarriär på scen. Tidigare hade hans vapendragare Krister Classon dragit sig tillbaka för att satsa på musiken med sitt gamla band. Då lät det som att ingen skulle återvända. Men tiderna har förändrats.

Äger rum i lyxvilla

– Siw (Carlsson) ringde och frågade om vi kunde vara ett gift par igen. Jag kunde inte tacka nej till det, säger Stefan Gerhardsson.

Förra årets föreställning utspelade sig på 30-talet. Den här gången sker det i modern tappning – på baksidan av en lyxvilla. Den går under namnet ”Stulen kärlek” och manuset skrev redan 2004. Då spelades den på Lisebergsteatern. Krister Classon har dock fått göra vissa omformuleringar för att det ska passa dagens publik.

Stefan Gerhardsson spelar den småsenile mannen Adam Persson. Foto: SVT

– Det handlar om en man som ska stjäla för första gången. I historian ingår också ett rikt par som inte är särskilt lyckliga och ett äldre par som stör hela tiden, säger Stefan Gerhardsson och tillägger att manuset fortfarande är aktuellt.

Många bekanta ansikten

Han själv spelar en senil man i 70-årsåldern som inte riktigt vet var han ska.

– Jag känner inte alls igen mig i detta privat, så det har varit lite svårt att sätta sig in i rollen, skrattar Stefan Gerhardsson.

På scen i sommar får han sällskap av skådespelarna Jojje Jönsson, Siw Carlsson, Anna Carlsson, Mikael Riesebeck och Mikael Ahlberg.

Förluster i Tyskland

Företaget som ligger bakom föreställningarna på Vallarna, 2Entertain, gjorde miljonförluster förra året. Mest på grund av en misslyckad satsning i Tyskland, då biljettförsäljningen inte gick som planerat. Återföreningen mellan Stefan och Krister har dock inget samband med att man vill öka chanserna att ta igen de pengar man gick miste om.

– Självklart påverkas inte tillsättningen av manus eller ensemble av hur andra produktioner har gått. Målet är att vara bäst i klassen inför varje produktion, säger vd:n Janne Andersson.

Nu blickar man framåt och enligt Stefan Gerhardsson ser det ljust ut på Vallarna.

– Biljettförsäljningen är den bästa på sju år såhär dags, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer