Christer Kilersjö är vd på Kungsbackas kommnal bostadsbolag, Eksta. Foto: TT och Eksta

Varning för bedragare i Kungsbacka

Publicerad

Kungsbacka kommuns bostadsbolag Eksta bostads AB har fått in information från hyresgäster att skumma typer ringer på och vill installera tittöga i ytterdörren. Det är inte bolaget som ligger bakom utan troligtvis oärliga personer som vill ta sig in i folks lägenheter.

– Det är uppmärksamma hyresgäster som hört av sig till oss och frågat vad det handlar om. De har fått besök av personer som säger att de vill installera tittöga i ytterdörren, säger Christer Kilersjö, vd Eksta. 

Han understryker att bostadsbolaget alltid informerar sina hyresgäster innan ett arbete ska utföras på bostäderna och att personalen alltid kan legitimera sig och bär kläder med logotyper på.

Polisen inte inkopplad

Om det är hantverkare som utför arbetet ska de likväl kunna legitimera sig och information om, eventuella privata hantverkare på uppdrag, går alltid ut innan. Polisen är inte inkopplad ännu.

– Det har vi inte gjort. Det är inga som råkat ut för något än, säger Christer Kilersjö, vd Eksta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kungsbacka

Mer i ämnet