Tylösand den 1 augusti 2020. Värmens comeback lockade många till stranden. Foto: SVT

Besöksrekord på Tylösand: ”Inte mycket social distansering”

Uppdaterad
Publicerad

Runt 35 000 personer besökte Tylösand under lördagen – och det innebär besöksrekord den här sommaren.

– Det var väldigt tätt på stranden, och inte mycket social distansering, säger livräddaren Daniel Holtryd.

Enligt Livräddarna Tylösand som räknar badgäster längs stranden, har det under sommarens soliga och varma dagar varit runt 10 000-20 000 personer på stranden den här sommaren. Men lördagens fina väder lockade desto fler.

– I går var den bästa dagen, vi har inte sett så många besökare under resterande dagar, säger livräddaren Daniel Holtryd.

Coronaviruset i Halland

Och livräddarna gör sitt bästa för att påminna badgästerna om att hålla avstånd.

– Vi ser att badgästerna, särskilt de som dricker ett par öl, tappar covid-19 och social distansering ganska snabbt, säger han.

Fest i sanddynerna

En anledning till varför det samlas så många människor på stranden trots rekommendationerna om social distansering, kan vara för att det finns för lite annat att göra just nu, menar livräddaren Daniel Holltryd.

– På grund av restriktionerna är allt begränsat men det gäller inte stranden och då samlas folk och det blir fest i sanddynerna istället, säger han.

Barn springer runt själva

De senaste dagarna har det varit flera incidenter med borttappade barn på Tylösand. Bara under lördagen försvann två barn i havet – men som senare återfanns oskadda. Nu anser livräddarna att föräldrarna ska bli mer uppmärksamma.

– Mobiltelefoner och surfplattor är ett jätteproblem. Vi tycker att man kanske kan lämna dem hemma under den tiden man är på stranden, så att man kan ha rejält med uppsikt, säger Daniel Holltryd, Livräddarna Tylösand.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet