Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Daniel Svensson från Assistancekåren berättar om den kaosartade situationen på badstranden i Mellbystrand. Foto: SVT Nyheter Halland

Bilbärgare får dagligen rycka ut till bilar som kört fast på stranden

Uppdaterad
Publicerad

Dagligen drar bilbärgaren Daniel Svensson loss bilar som fastnat sedan kommunen tog ner varningsskyltar och hinder på stranden.
– Det får vara någon måtta på dumheterna, säger han.

Daniel Svensson driver en bärgningsfirma i Laholms kommun. Och efter den uppmärksammade domen mot bilstranden i Mellbystrand och Skummeslövsstrand har han fått mycket att göra.

– Nu är det i princip en bil varje dag som vi måste åka ut och dra loss. Tidigare var det kanske några i månaden, säger han.

Betongsuggorna togs bort – orsakar kaos

Domen som kom en dag innan midsommarafton säger att Laholms kommun inte längre får främja bilparkering och fordonstrafik på stranden. Därefter plockade kommunen bort alla skyltar – både parkeringsskyltar och de som varnade för lös sand i den norra delen av stranden.

Kommunen tog också bort de betongsuggor som tidigare hindrat biltrafik från att köra upp i det området.

– Det har blivit rena kaoset. Där har aldrig varit tillåtet att köra bil och det har varit av en anledning. Folk tror att de kan köra över allt nu, säger bilbärgaren Daniel Svensson.

Daniel Svensson har tidigare berättat om det här också i Hallandsposten och det har nu lett att föreningen Strand för alla tillsammans med en privat markägare satt upp varningsskykltar och avgränsningar för att uppmärksamma bilister på den lösa sanden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer