Så tycker några badgäster om felparkeringarna

Publicerad

Frestelsen att felaktigt parkera nära badet har säkert varit stor för många. Men det kan innebära att ambulans inte kommer fram ordentligt om olycka skulle vara framme. SVT Nyheter Väst åkte till ett populärt bad och kollade status med några badsugna besökare.

Vid larm om drunkning och andra sjukdomsfall är det vanligt att räddningstjänst och ambulanser åker ut till badplatser. Men många gånger tar det stopp innan de ens kommit fram – på grund av dåligt parkerade bilar.

SVT Nyheter Väst gav sig ut till Lillebybadet i Göteborg där bilarna brukar stå parkerade utanför anvisningarna under soliga baddagar.

Dagen vi var där fanns det till och med lediga platser – trots en klarblå himmel och sköna temperaturer i vattnet.

Se i klippet vad parkerande badgäster tycker om felparkeringarna.

SVT rapporterade · Hur tänker du när du parkerar vid badplatser?

Tack för era åsikter. Nu stänger vi diskussionen för den här gången!
17.54
Tänker du på att parkera så räddningsfordon ska kunna komma fram när du besöker badplatser? Eller ställer du dig där det passar dig? Dela med dig av dina tankar här!
07.27
Tänker alltid på det, även vid köbildning tex.
07.31
Hej, jag tycker att man alltid ska följa gängse regler, de finns där för en anledning.
Extra viktigt då det är platser som är olycksbenägna såsom badplatser.
Ha en skön sommar
08.06
Jag ser till att en större bil, tex brandbil och ambulans, kan komma fram. Men det har blivit ett stort problem även vid evenemang att folk är egoistiska.
08.57
Bekymmrar mej inte, har privat strand, inhängnad givetvis.
08.57
Jag tänker, ta cykel istället :-)
08.58
Har faktiskt inte tänkt på det tidigare, men följer de regler och anvisningar som finns och har alltid ställt bilen så den ska ta så lite plats som möjligt för fordon i rörelse. Sedan jag skaffade dragkrok har jag varit mycket uppmärksam på hur jag ställer mig så kroken inte är i vägen för andra.
08.58
Det är väldigt viktigt att räddnings tjänsten kan komma fram för att rädda liv så folk både förstår det och pakera rätt ha en skön sommar
08.58
Det är väl med det som med all annan trafik idag ! Folk bryr sig inte tänker enbart på sig själva så länge de inte själva råkar illa ut. Skiter i att använda blinkers pratar hellre i mobilen och klarar inte två saker samtidigt. Samma sak med parkering ! Egoismen och nonchalansen är för jävlig helt enkelt !

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer