Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kan badgästerna förvänta sig färdiga parkeringsplatser till sommaren? Så svarar Mikael Lennung, planerings- och exploateringschef i Laholm. Foto: Aina Olsson/arkivbild SVT

Bilförbud på stranden nära – Laholms kommun befarar parkeringskaos

Uppdaterad
Publicerad

Efter beslutet om att förbjuda parkering på stranden i Laholm förbereder kommunen för nya badparkeringar. Planerna är dock beroende av privata markägares intresse av att sälja sin mark.

Kan badgästerna förvänta sig färdiga parkeringsplatser till sommaren? Starta klippet ovan för att höra planerings- och exploateringschefens svar.

Enligt det förslag som tagits fram ska kommunen köpa upp privat mark där parkeringar kan anläggas. Prislappen på tomterna är i nuläget oklar.

Bilstranden i Laholm

Att färdigställa de nya parkeringarna beräknas kosta kommunen mellan 300 000 och 400 000 kronor under det första året.

Har överklagats

Beslutet att förbjuda bilar att parkera i Mellbystrand och Skummeslövsstrand i Laholm har överklagats till Mark- och miljööverdomstolen, som ännu inte bestämt om man ska göra en slutgiltig prövning av beslutet.

Bland annat har det riktats kritik mot beslutet på grund av att privata markägare kan behöva bekosta de väghinder som ska hålla bilarna borta från stranden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilstranden i Laholm

Mer i ämnet