Boris Lennerhov, vd för varuhuset, Foto: SVT

Bonusen tillbaka i Ullared – anställda får dela på rekordsumma

Publicerad

För året 2017 fick anställda på varuhuset Gekås i Ullared ingen bonus. Det var första gången sedan den infördes 17 år tidigare. Men i år är den tillbaka med besked.
– Vi har aldrig haft en sådan här stor summa tidigare, säger vd:n Boris Lennerhov.

Den uteblivna bonusen förra året var, enligt Boris lennerhov, ett resultat av att varuhuset för första gången minskade försäljningen.

– Förra året uppnåde vi inte några av målen som var satta och då blev de tyvärr ingen bonus. I efterhand gör jag analysen att målen var för optimistiska, säger Boris Lennerhov.

Får dela på rekordbonus

Under 2018 menar han att målen tvärtemot har överträffats med råge. Varuhuset noterade en försäljning på 5,4 miljarder kronor, en ökning med 200 miljoner kronor jämfört med föregående år.

De anställda får därför dela på rekordbonusen 23 miljoner kronor i bonus. Att företaget tagit i beaktning att det blev en hel del skriverier i media efter den uteblivna bonusen förra året avfärdar Boris Lennerhov bestämt.

– Nej, det finns inte med på kartan att vi ska anpassa oss efter det mediala. Det var minus och ”that's it”, säger Boris Lennerhov.

Så anställda kan inte räkna med bonus även nästa år nu?

– Vi har en stark utveckling och förutsättningarna är goda. Att det skulle bli noll tror jag är fullkomligt uteslutet.

Årets bonus på 23 miljoner är den högsta någonsin men företaget har också fler anställda än tidigare som ska dela på den. Bonusen per anställd landar på 17 000 kronor.

– Vi har haft de siffrorna förr men det är nästan max, säger Boris Lennerhov.

Sitter kvar som vd

Själv räknar han med att sitta kvar på vd-posten hela 2019 även om han bara skulle vara en tillfällig lösning när han kom tillbaka 2017.

– Jag får gilla läget. Det är kul även om det är mycket att göra.

Är du så oersättlig?

– Det finns säkert jättemånga ersättare men svårigheten ligger i att jag har en väldig bredd, säger Boris Lennerhov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ullared

Mer i ämnet