Foto: Sebastian Bengtsson/Tittarbild

Brand på Andersberg i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

Det började på tisdagen att brinna kraftigt i en lokal i närheten av en bensinstation vid Grönevångsvägen i bostadsområdet Andersberg. Lokalen innehåller explosiva gasflaskor och ett viktigt meddelande till allmänheten utfärdades.

I lokalen där det brann fanns ett företag som säljer mopeder och gräsklippare. Branden uppges ha startat efter att man svetsat i lokalen.

– De första uppgifterna vi fick in var att man hade svetsat och att det tagit sig i byggnaden, säger Ola Nilsson på SOS Alarm.

Halmstad

Larmet kom in till SOS klockan 16.29 på tisdagen och det var personer på företaget som själva larmade.

Enligt räddningstjänsten innehåller lokalen explosiva gasflaskor och ett område spärrades av runt brandplatsen.

Oroliga grannar

Boende i området såg röken och blev oroliga.

– Det väller svart rök från Andersberg från Grönevångstorg, sa Robert Gunnarsson, som såg röken från sitt fönster i bostaden på Gustavsfält.

Han berättade att röken drog mot Snöstorp. Även Sebastian Bengtsson såg röken.

– Jag bor 300 meter därifrån och jag oroar mig över att det ska spridas rök. Det är en bensinmack precis bredvid på samma tomt, sa Sebastian Bengtsson till SVT Nyheter vid 17-tiden.

I närområdet ligger också ännu en bensinmack.

Viktigt meddelande till allmänheten

Kraftig rök bolmar upp från butikslokalerna. Foto: Halmstad kommun

Polisen hade tre patruller på plats för att biträda räddningstjänsten med de avspärrningar som behövs.

– Det är kraftig rökutveckling men inga personskador, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman.

Viktigt meddelande till allmänheten utfärdadades på grund av branden. Räddningsledaren uppmanade alla som befann sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

Det brinner i en butikslokal i närheten av den mycket trafikerade Laholmsvägen. Butiken innehåller bland annat gasflaskor och avspärrningar har gjorts på platsen. Foto: Google earth/SVT

Vid 18-tiden meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll.

– Det är en omfattande brand men intensiteten har gått ner. Styrkorna på plats jobbar med att begränsa branden till aktuell byggnad och risken för spridning har minskat, säger Mattias Sjöström, stabschef på räddningstjänsten, vid 18.30.

Han berättar att branden har startat i en verkstadslokal och sedan spridit sig. Exakt hur den har startat är dock oklart i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Halmstad

Mer i ämnet