I klippet berättar Martin Lagging, professor i klinisk virologi på Sahlgrenska akademin, varför han tycker att alla borde vaccinera sig när ett covidvaccin finns tillgängligt. Foto: Alexandra Nordwall/SVT och Fredrik Sandberg/TT

Därför bör du vaccinera dig mot covid-19 – experten förklarar

Uppdaterad
Publicerad

26 procent av svenskarna vill idag inte vaccinera sig mot covid-19 på grund av de ovanliga biverkningarna som uppstod i samband med svininfluesavaccineringen 2009, enligt en Novusundersökning. Men enligt vaccinexperten Martin Lagging är sannolikheten att något liknande uppstår igen liten.

– Jag tror att man måste vara ärlig och erkänna att det begicks fel, men vi har lärt oss av de misstagen, säger Martin Lagging, professor i klinisk virologi vid Sahlgrenska akademin och medlem i referensgruppen för Sveriges covidvaccin.

Klicka på klippet för att se Martin Lagging förklara varför han anser att man bör vaccinera sig när ett covidvaccin finns tillgängligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet